SAMEN MET EEN GOED GEVOEL OP WEG !

Onze school biedt de eerste graad van het algemeen secundair onderwijs (ASO) aan.
De tweede en de derde graad ASO worden aangeboden in het College (www.collegeieper.be).

Drie accenten kleuren mee de school:

Meer info, klik hier

Prettige vakantie !

Start schooljaar 2014-2015

Woensdag 27/08
boekenverkoop 2des
van 14u tot 17u
Donderdag 28/08
boekenverkoop 1stes
van 15u tot 18u
Maandag 01/09
onthaaldag 1stes
(volledige dag)

Inschrijvingen
Schooljaar 2014-2015

Elke werkdag van 9u tot 17u of na telefonische afspraak ( 057/20 00 62) .

De boekenlijsten voor het schooljaar 2014-2015 kan u hier vinden .

Onze Scholen

Leeromgeving
Smartschool
Maloulaan 2 - 8900 Ieper
tel. : 057 20 00 62
lyceum@smsi.be
  Sociale media

Compagnie

Leerlingen, leraren, begeleiders en directie zijn er voor elkaar. Samen zetten we in op een goede klassfeer en op het welbevinden van iedereen. Samen met de ouders ondersteunen we onze leerlingen in hun ontwikkeling tot jongeren op wie je kan rekenen.

Comfort

Leerlingen krijgen tijd om zich aan te passen aan de nieuwe school, tijd om zichzelf te zijn.  Leerbegeleiding en zorgzame leerlingenbegeleiding worden waargemaakt door een ervaren team. Leerlingen krijgen gedifferentieerd onderwijs en kansen zowel om te schitteren als om bij te benen. De school investeert in goed uitgeruste en aangename lokalen. Leerlingen zitten hier in niet te grote klasgroepen.

Kompas

De school schenkt veel aandacht aan de onderwijsloopbaanbegeleiding van alle leerlingen. Leerlingen worden begeleid bij het maken van een goede studiekeuze. Leraren en begeleiders houden de blik van de leerlingen zo ruim mogelijk.  Ze willen hun de wereld laten zien en leerlingen nieuwsgierig maken naar meer. De school wil leerlingen laten groeien.

Mijn peters en meters,

Jullie hebben een groot hart,
een karakter elk apart.
De ene is speciaal, de andere is geniaal.
Samen vormen jullie één geheel,
we kunner er niet naast kijken ook al zien we scheel.
Geef ons maar die verrassing,
anders komt er een grote verassing :-)

( het winnende gedicht van 1LAd)

In het voorjaar namen de lln. uit de tweede Latijnse deel aan een proef, georganiseerd door Euroclassica.  Leerlingen uit heel Europa schreven zich hiervoor in.
Met hun deelname plaatsten de lln. van het Lyceum zich onmiddellijk op de klassieke Europese kaart:.
Ze behaalden maar liefst 3 gouden, 28 zilveren en 47 bronzen medailles.
Heel hartelijk proficiat aan al onze deelnemers.
(Op de foto de lln. met de door de jury gehandtekende diploma's)