SAMEN MET EEN GOED GEVOEL OP WEG !

Onze school biedt de eerste graad van het algemeen secundair onderwijs (ASO) aan.
De tweede en de derde graad ASO worden aangeboden in het College (www.collegeieper.be).

Drie accenten kleuren mee de school:

Meer info, klik hier

Paasvakantie!

Skireis 2des- La Plagne

Met 90 enthousiaste 2des gaan we van 05/04 tot 12/04 op skireis naar La Plagne.
Het belooft alvast een prachtige week te worden.
Volg onze avonturen  via Facebook !

Infoweekend

vrijdag 9 mei van 17.30u tot 20.00u zaterdag 10 mei van 10.00u tot 12.00u
in het Lyceum.

Onze Scholen

Leeromgeving
Smartschool
Maloulaan 2 - 8900 Ieper
tel. : 057 20 00 62
lyceum@smsi.be
  Sociale media

Compagnie

Leerlingen, leraren, begeleiders en directie zijn er voor elkaar. Samen zetten we in op een goede klassfeer en op het welbevinden van iedereen. Samen met de ouders ondersteunen we onze leerlingen in hun ontwikkeling tot jongeren op wie je kan rekenen.

Comfort

Leerlingen krijgen tijd om zich aan te passen aan de nieuwe school, tijd om zichzelf te zijn.  Leerbegeleiding en zorgzame leerlingenbegeleiding worden waargemaakt door een ervaren team. Leerlingen krijgen gedifferentieerd onderwijs en kansen zowel om te schitteren als om bij te benen. De school investeert in goed uitgeruste en aangename lokalen. Leerlingen zitten hier in niet te grote klasgroepen.

Kompas

De school schenkt veel aandacht aan de onderwijsloopbaanbegeleiding van alle leerlingen. Leerlingen worden begeleid bij het maken van een goede studiekeuze. Leraren en begeleiders houden de blik van de leerlingen zo ruim mogelijk.  Ze willen hun de wereld laten zien en leerlingen nieuwsgierig maken naar meer. De school wil leerlingen laten groeien.

Mijn peters en meters,

Jullie hebben een groot hart,
een karakter elk apart.
De ene is speciaal, de andere is geniaal.
Samen vormen jullie één geheel,
we kunner er niet naast kijken ook al zien we scheel.
Geef ons maar die verrassing,
anders komt er een grote verassing :-)

( het winnende gedicht van 1LAd)